marți, 8 noiembrie 2016

Clinton vs. Trump

In aceste ultime ore inaintea aflarii castigatorului cursei pentru pozitia de cel mai puternic om de pe Pamant, nu pot sa nu fac o paralela cu un moment din Romania de exact acum doi ani.
Ce aveam? un Ponta, om al sistemului, castigator in toate sondajele, un candidat care oferea continuitate si predictibilitate, preferat al sistemului, al mediului economic si al bugetarilor, un om care a aratat ce poate. Un candidat pentru linistea noastra. Sustinut de Biserica, de artisti, sportivi, etc. (tineti minte afisele cu "Votez Victor Ponta Presedinte").
Pe de alta parte, aveam un Iohannis
care era opusul lui Ponta in toate domeniile: fiind recent venit in PNL, nu era sustinut cu adevarat de multi din partid, unii chiar fiind pe fata impotriva lui, promitea ruperea de trecut, schimbarea de care se agata noua generatie. Era atacat cu tot felul de subiecte ba de afaceri (casele), ba penale, ba morale, traditionale. Era atacat de establishment, de Biserica, de media.
Si a castigat, oferind perspectiva unei schimbari radicale a Romaniei.
Sondajele pana in ultima clipa l-au dat pe Ponta invingator. Electoratul a decis invers.
Lasandu-va pe voi sa faceti paralelele pana la cel mai mic amanunt, va spun doar atat: cu toate ca sondajele ne-o arata pe doamna Clinton invingatoare, n-as paria pe asta foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu